Zelfstandig of en georganiseerde safari door het Krugerpark?

Het Krugerpark: waarom je beter voor een georganiseerde safari kan kiezen

Er zijn vele manieren om het Krugerpark te ontdekken. Niet zo heel vreemd, het park beslaat namelijk een gigantisch gebied. Je kan er natuurlijk voor kiezen om zelf door het Krugerpark te rijden, maar naar onze mening is het beter om voor een georganiseerde safari te kiezen. Benieuwd waarom? We zetten 4 redenen voor je op een rij.

Kennis en ervaring van de rangers

Stel je rijd in je huurauto door het Krugerpark en dan zie je een dier wat lijkt op een hert. Maar welk dier is het precies? Een bushbok, steenbok, klipspringer of nyala? Een ranger kan je precies vertellen welk dier het is en geeft je meer informatie over het dier. Daarnaast beschikken zij vaak over jarenlange ervaring als het aankomt op het spotten van dieren en weten daardoor ook precies waar ze op moeten letten en waar dieren regelmatig worden gespot. Wie een georganiseerde safari boekt zal waarschijnlijk ook een dag met eigen truck door het Krugerpark rijden. Ook de gids die je begeleidt tijdens die tour kan je heel veel vertellen over de dieren, de omgeving en weet precies waar hij op moet letten.

Waterbok

Drukte in het park

In het Krugerpark kan het in bepaalde periodes enorm druk zijn. Het voordeel van een georganiseerde safari is dan dat geplande gamedrives tijdig worden vastgelegd. Daarnaast weet jouw gids precies wanneer het druk is in het park. Tijdens gamedrives met eigen truck zullen zij dan ook extra vroeg vertrekken, zodat je niet voor een lange rij voor de ingang van het park komt te staan. Want wie in een lange rij komt te staan heeft minder tijd in het park en dat is natuurlijk zonde.

Je ziet meer van het park

In het algemeen is het niet toegestaan om met een huurauto offroad te rijden. Safarivoertuigen, waar een overlandtruck onder valt, mogen dit wel. Op de manier ga je veel dieper het park in en is de kans op het spotten van dieren een stuk groter. Zo kom je dus op plekken waar normale auto’s niet kunnen of mogen komen. Daarnaast is een overlandtruck of een open jeep een stuk hoger als een normale auto, waardoor je veel beter zicht hebt. Ook mooie foto’s maken wordt dan ineens een stuk makkelijker.

Krugerpark safari jeep

Veiligheid & welzijn

Een ander voordeel van een georganiseerde safari is dat gidsen en rangers het gedrag van dieren herkennen. Een goede ranger en / of gids stelt altijd de veiligheid van de reiziger en het welzijn van het dier op voorop. Zo zal een dier nooit geprovoceerd of opgejaagd worden en houden zij in de gaten of iedereen zich in aan de regels houdt. Jij zal misschien niet direct agressief of angstig gedrag van een dier herkennen en dit kan mogelijk voor grote problemen zorgen. Er zijn bijvoorbeeld meer dan eens auto’s omgeduwd door olifanten. Helaas zijn er ook nog steeds mensen die denken dat het een goed idee is om uit de auto te hangen om een goede foto van een leeuw te maken. Een goede ranger of gids herkent het gedrag van de dieren en handelt snel en accuraat bij mogelijk gevaarlijke situaties.

Contact

Ben je nog niet overtuigd wat voor jou de beste keuze is? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op en we leggen je graag de mogelijkheden voor om jou reis tot een succes te maken!