Pretoriuskop Rest Camp

Waar slapen in het Krugerpark

Wanneer je op safari gaat in het Krugerpark kun je er natuurlijk voor kiezen om in 1 van de hotels of lodges in de buurt te overnachten. Maar wat is er nu leuker dan slapen in het Krugerpark zelf? Pretoriuskop Rest Camp is één van de kampen in het Krugerpark waar dit mogelijk is.

Geniet van de zonopkomst na het overnachten in het Krugerpark
zonsopkomst pretoriuskop rest camp

Over Pretoriuskop Rest Camp

Het Pretoriuskop Rest Camp is 1 van de oudste kampen in het Krugerpark, met een zeer interessante geschiedenis. Tussen 1836 en 1860 zochten de Voortrekkers naar verschillende mogelijke routes om handel te drijven met Mozambique. Deze Voortrekkers waren Nederlandse kolonisten die de Kaapkolonie verlieten om hun eigen Boerenstaten te stichten. Andries Pretorius was 1 van de leiders van de Voortrekkers. Vandaag de dag wordt hij nog altijd beschouwd als 1 van de stichters van de Zuid Afrikaanse republiek.
Het Pretoriuskop Rest Camp dankt zijn naam aan Andries Pretorius, die niet al te ver van het kamp begraven ligt aan de voet van een heuvel (kopje). Ten zuiden van het kamp ligt de Voortrekkersweg, de originele route van de Voortrekkers naar het Noorden. Langs deze Voortrekkersweg werd ook Jock of the Bushveld geboren. Jock was de hond van Sir Fitzpatrick, die een boek schreef over de vele avonturen die hij samen met zijn hond in het gebied beleefde. Langs de route zijn nog verschillende plaquettes te vinden ter nagedachtenis aan Jock, met interessante feiten over de tijd van de transportrijders.

Ook was het kamp het eerste kamp in het Krugerpark waar bezoekers mochten overnachten. Sindsdien is het altijd 1 van de populairste kampen van het park gebleven. Vandaag de dag kun je er kiezen uit een brede selectie van accommodaties variërend van campsites tot luxe safaritenten en bungalows. Voor ieder wat wils dus!

Qua wildlife staat het kamp bekend vanwege de grote populatie witte neushoorns die in de nabije omgeving voorkomen. Daarnaast komen er in de directe omgeving veel kudu’s, sabel antilopen, giraffen en zelfs de zeldzame wilde honden voor.

Faciliteiten Pretoriuskop

  • Bij de receptie kan men informatie krijgen en activiteiten kan boeken;
  • Er is een restaurant, cafetaria, zwembad en winkel aanwezig;
  • Bijkomen van een drukke safaridag doe je in het zwembad;
  • In het museum kun je alles te weten komen over de tijden van de Voortrekkers;
  • Er zijn gezamenlijke keuken-, toilet- en douchefaciliteiten beschikbaar voor kampeergasten.

Het zwembad van het Pretorius Rest Camp.
Pretoriuskop Restcamp

Safarimogelijkheden

Het Pretoriuskop Rest Camp biedt een grote variëteit aan safarimogelijkheden. Zo kun je er onder begeleiding van een ranger verschillende gamedrives doen, zoals ochtenddrives, sunset drives en full day game drives. Ook is het mogelijk om onder begeleiding een bushwalk te doen. Een echte aanrader, want zo beleef je het Krugerpark op een heel andere manier. Houd ook zeker in het kamp zelf je ogen open en camera bij de hand, het is een paradijs voor vogelliefhebbers!

Heb je interesse in een verblijf in het Pretoriuskop Rest Camp? Neem dan eens een kijkje bij onze volledig verzorgde safarireizen. Er is voor ieder budget een prachtige safarireis beschikbaar.