Midrangesafari in het Krugerpark

Budgetsafari in het Krugerpark

Laat je tijdens deze budgetsafari verrassen door olifanten, buffels, leeuwen, nijlpaarden, luipaarden, hyena’s, giraffes en veel meer wilde dieren in wat waarschijnlijk het beroemdste wildpark ter wereld is: het Krugerpark in Zuid-Afrika. Op enkele uren rijden van Johannesburg ligt dit wildpark dat half zo groot als Nederland is en waar je up and close kunt komen met de Big 5.

Tijdens deze budgetsafari slaap je in een permanente safaritent middenin het Krugerpark. De safaritent is ruim en luxe uitgerust met echte bedden, beddengoed, handdoeken en zeep. De toilet- en douchefaciliteiten zijn gedeeld. Tevens vind je een klein koelkastje, een ventilator in je tent en de ramen en deur zijn voorzien van een muskietennet.

De komende dagen nemen onze ervaren gidsen, die het Krugerpark op hun duimpje kennen en experts zijn in het opsporen van wilde dieren, je mee op diverse safari’s in het park – ’s ochtends vroeg en tijdens zonsondergang als reguliere daggasten het park al verlaten hebben.

Transfer van Johannesburg naar het Krugerpark
Je reis begint in Johannesburg. Je wordt opgehaald in het hotel waar je verblijft. Tijdens deze reis bezoek je, behalve uiteraard het Krugerpark, de Lisbon Falls, de Three Rondavels in de Blyde River Canyon en God’s Window.

Met eigen vervoer naar het Krugerpark
Kom je met eigen vervoer naar het Krugerpark? Geen probleem. Bij het reservering krijg je van ons een “SAN Parks reservation number”, waarmee je bij de gate toegang krijgt om door te rijden naar het Pretoriuskop Rest Camp.

Reisinformatie:

1. Reisprogramma
2. Accommodatie
3. Tarieven
4. Vertrekdata
5. Inclusief/exclusief

Verkeer van rechts heeft altijd voorrang.
overstekende olifanten krugerpark

1. Reisprogramma

Dag 1: Johannesburg naar het Krugerpark
Op dag 1 reis je ’s ochtends vroeg vanuit Johannesburg naar het Krugerpark toe, met een transfer die we voor je regelen, of zelfstandig. De lunch in het Pretoriuskop Restcamp waar je verblijft is voor eigen rekening. Nadat je gesetteld bent in je kampeerplek ga je tijdens de zonsondergang met een ranger op safari. Je komt na sluitingstijd terug in het kamp, reguliere daggasten zijn op dat moment niet meer in het park. Dit vergroot je kansen meer wilde dieren te zien.

’s Avonds geniet van je een driegangen diner dat bij de prijs inbegrepen in.

Dag 2: Safari van een volledige dag
De beste safari’s maak je ’s ochtends vroeg. Vandaag ga je dus zo vroeg mogelijk het Krugerpark in. De exacte tijd is afhankelijk van het seizoen. Voordat je het park in gaat nuttig je een snelle koffie met muffins en/of fruit. De ochtendsafari duurt ongeveer 3 á 4 uur. Hierna eindigt het reisprogramma van de 2-daagse safari’s.

Aan het einde van de ochtend keer je terug in het Pretoriuskop Restcamp. Je hebt dan de mogelijkheid om te zwemmen, het museum te bezoeken, wat winkeltjes te bezoeken of om te relaxen bij het restaurant. Vergeet je verrekijker niet mee te nemen, het Pretoriuskop Restcamp is een paradijs voor vogelliefhebbers!

Na deze siësta ga je ’s middags opnieuw op safari in het beroemdste wildpark ter wereld. Alle game drives worden uitgevoerd in een speciaal uitgeruste open 4×4 jeep, waardoor je goed zicht hebt op alle wilde dieren die spot.

Je besluit de dag met een heerlijk diner dat geserveerd wordt bij het kampvuur.

Dag 3: Ochtendsafari en terug naar Johannesburg
Dit is je laatste kans om de Big 5 te zien te krijgen. Je staat opnieuw vroeg op om op safari te gaan. Na het ontbijt reis je terug naar Johannesburg – of je vervolgt je eigen weg als je met eigen vervoer bent gekomen. Je wordt afgezet bij het hotel of guesthouse van jouw keuze. Helaas komt daarmee je budgetsafari door het Krugerpark ten einde.

Opmerking:

  1. Dit is het reisprogramma van 3 dagen. Bij safari’s die langer zijn wordt voor elke dag het programma van dag 2 herhaald.
  2. Bij safari’s van 3 dagen en langer is het mogelijk om een dag safari te vervangen voor een excursie naar de Panorama Route. Zie hier voor meer informatie over deze roadtrip.
  3. Je kunt een optionele nachtsafari in het Krugerpark bijboeken.

Boek deze safari

2. Accommodatie

Je overnacht in simpele, maar hygiënische en ruime tweepersoonstenten (permanente safaritenten) voorzien van veldbedden, matrassen, beddengoed en kussens. Toiletten en douchefaciliteiten zijn gedeeld.
De buitenkant van de safaritent met het terras.
safari tent krugerpark
De binnenkant van de tent.
budgetsafari krugerpark
De bedden die in de permanente safaritent gebruikt worden.
budgetsafari krugerpark

3. Tarieven

De tarieven van deze safari zijn als volgt:

2 dagen: € 130,- p.p
3 dagen: € 280,- p.p
4 dagen: € 410,- p.p
5 dagen: € 580,- p.p
6 dagen: € 710,- p.p

Deze tarieven zijn exclusief de bijdrage van € 15,- aan het garantiefonds GGTO en € 2,50 aan het Calamiteitenfonds per boeking.

Transfer van Johannesburg naar het Krugerpark en terug:
Als je wilt kunnen we je ophalen bij je accommodatie of het vliegveld in Johannesburg. Ook kunnen we je weer terugbrengen naar Johannesburg. De kosten van deze transfer (retour) bedraagt € 110,- p.p.

Als je hier gebruik van wil maken kun je dat aangeven in het boekingsformulier

4. Vertrekdata

Deze budgetsafari vertrekt dagelijks. Er is geen minimaal aantal boekingen vereist.

5. Inclusief/exclusief

De reissom is inclusief: 

Begeleiding van professionele, FGASA-geregistreerde gidsen.
Maaltijden en wijn zoals aangegeven in het reisprogramma.
Safari game drives in het Kruger National Park in een open 4×4 safari jeep zoals aangegeven in het reisprogramma.
Alle toegangsprijzen (entry fees) en conservation fees voor het park.
Overnachtingen in accommodaties zoals aangegeven op de foto’s en in het reisprogramma.
1 liter mineraalwater per persoon tijdens de safari’s in het Krugerpark.

De reissom is exclusief:

Maaltijden die niet specifiek zijn benoemd in het reisprogramma.
Aankopen van een persoonlijke aard.
Fooien.

Boek deze safari